| captalex.no |

Velkommen

 

Jambo Rafiki! (Velkommen venn)

 

De fleste forbinder Kenya med safari, løver og elefanter og det med rette. Få steder kan vise til et dyreliv så rikt som den Kenyanske savannen.

Et mindre kjent fenomen er hva det Indiske havet kan tilby. Kenya er nabo til dette verdenshavet og under overflata svømmer de fleste fiskeartene som troner øverst på en sportsfiskers ønskeliste.

 

Bestandene av Sailfish, Marlin (blå, stripet og svart) samt den nattaktive Broadbill er meget sterke og gjør Kenya til en av verdens beste plasser
for sportsfiske etter hurtigsvømmende fisk. Ingen annen plass i verden
kan vise til Fantasi slam, det vil si 5 typer sverdfisk innen 24 timer, nemlig Sailfish, tre typer Marlin og Broadbill. Havet er også fullt av de andre viktige big game artene som Yellow finn tuna, Wahoo, Giant Trewally, Dorado, Kingfish, etc En av verdens beste bestander av Tigerhai svømmer der nede og verdensrekorden på Oksehai  ”all tackle record” tilhører Kenya.

 

Vi har jobbet hardt de siste fem årene for å sette sammen et opplegg
som bokstavelig talt holder vann og det er med god samvittighet vi inviterer fiskere til havets formel 1 i Kenya. Sesongen starter med nordlig monsun i oktober og varer til ut mars. Vi har egen 31 fots båt med alt tilhørende, men leier inn andre kapteiner og båter ved behov når det er mange med på turene. Som regel holder vi til på drømmeøya Lamu, langt nord i Kenya, hvor vi leier eget gjestehus til fiskerne og i så måte råder grunnen. Alt det praktiske er ordnet for fiskerne og vi garanterer at alt fungerer fra fiskerne kommer til de reiser, overfylte med inntrykk, hjem.

 

Billfish garanti!

Billfish garanti betyr at vi garanterer sverdfisk på båten under oppholdet og vi kjører en dag ekstra om det blir bomtur.

 

Kaptein Alexander

Alexander har lang erfaring som sportsfisker og har drevet som guide i norske lakselver de siste 20 årene. Han har de siste 5 sesongene også
jobbet som klepper på Fiva House i vakre Rauma. I 2004 reiste ”Alex” ned til Kenya for å sjekke ut forholdene for sportsfiske og var nesten ikke
til å få hjem igjen. Kenya har blitt et fedreland nummer to og etter hvert et fast tilholdssted under vintertiden.

 

Det var en stor omstilling å begynne med dette, men etter hvert har det blitt en suksess og båten holder tritt med de lokale selv om det fortsatt er mye å lære. Kontakten med de lokale kapteinene har vært avgjørende med tanke på sikkerhet og informasjon om området vi fisker i.

 

Alexander sin fasinasjon for fluefiske har også resultert i at det satses mye på nettopp flue der ned både etter mindre fisk og ikke minst etter de med sverd. Alex er også godkjent IGFA kaptein og jobber seriøst for å ta vare på bestandene. Det vil si at fisk av verdifull art, Billfish, Hai og Giant Trevally blir tagget så fremt det er mulig.

 

Fisken kan bli tatt inn til fotografering, men etter dette satt tilbake for å svømme videre.

Fiskeren får navnet sitt på taggekortet som senere blir registrert i en database i Kenya Big Game Club.

 

DET ER STØRRELSEN SOM TELLER!

 

Billfish gallery

----------------------------------------------------------
Nyheter:
Oppdatert galleri fra turen i november 2009